مطالب آموزشی

راهنمای جامع کسب و کار آنلاین و اینترنتی

راهنمای کسب و کار آنلاین

 کسب و کار آنلاین و یا اینترنتی چیست؟

به‌طور کلی هر نوع کسب و کاری که در محیط اینترنت فعالیت می‌کند مانند فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ، اپلیکیشن های موبایلی ، وب سایت‌های اینترنتی که راه درآمد آن‌ها و واسط درآمدی آن‌ها از محیط غیر سنتی تأمین می‌شود (محیط مجازی) کسب و کار اینترنتی یا تجارت آنلاین گفته می‌شود ، که تا به امروز بیش از میلیون‌ها کسب و کار های اینترنتی در سراسر جهان ایجاد شده است. بیش از نیمی از جمعیت جهان از اینترنت استفاده می‌کنند و با انواع سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی در ارتباط هستند ، هر یک از این‌ها به نوع خود به مخاطبین خود سرویس‌هایی ارائه می‌دهند این کانال‌ها و رسانه‌ها فرصتی را ایجاد کرده که اغلب افراد جهت تعامل با این افراد برای معرفی محصولات و خدمات خود تا بتوانند از این طریق کسب درآمد داشته باشند

چرا باید یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین داشته باشیم

٢ دلیل اصلی وجود دارد که ضروری است که شما شروع به پایه‌ریزی کسب و کار اینترنتی و موفقیت مالی خود کنید:

اول) روبات ها و اتوماسیون: از رانندگان کامیون و کارگران انبار گرفته تا نمایندگان پشتیبانی مشتری و شغل‌های خدماتی، میلیون‌ها شغل در سال‌های آینده ناپدید می‌شوند.

دوم) آزادی زمان و مکان: بله ، پول مهم است اما به یاد داشته باشید که پول فقط ابزاری برای خرید استقلال وقت و موقعیت مکانی شما است.

زمانی که شما شغل اینترنتی را انتخاب می‌کنید و یا شیوه زندگی آنلاین ، باید مطمئن شوید که در این سه نکته زیر قرار گرفته باشید:

  • یک برنامه کاری منعطف را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید زمان بیشتری را در کنار خانواده خود گذرانده یا کاری را که دوست دارید انجام دهید.
  • این آزادی را برای زندگی در هر مکانی که می‌خواهید فراهم می‌کند تا بتوانید در آنجا مسافرت کنید ، داوطلب شوید یا به آنجا بروید.
  • فرصت‌های درآمدی بالا را به دست می‌آورید ، بنابراین می‌توانید بدون تکیه بر یک سازمان ، با خیال آسوده فعالیت کنید.

به‌عنوان کسی که میلیون‌ها دلار آنلاین درآمد ایجاد کرده است ، تقریباً مانند این است که در نیمه راه بازنشستگی قرار گرفته باشید ، تنها با این تفاوت که پیر و فرسوده نمی‌شوید.

و اگر چند موی خاکستری در حال حاضر دارید (من خوم چند تا دارم) یک تجارت آنلاین می‌تواند راهی عالی برای تنظیم خود با جریان نقدی عالی باشد، که می‌تواند در سال‌های بازنشستگی به شما سودهای فراوانی بدهد.

مراحل راه‌ اندازی کسب و کار های اینترنتی و آنلاین از قدم صفر

گام اول) ایده یابی و پیدا کردن یک نیاز در بازار

اولین قدمی که برای شروع مراح راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید برداشت، پیدا کردن یک نیاز و چالشی جذاب در بازار فعلی کشور است، که مردم به آن نیاز دارند.

همیشه دنبال یک ایده نو نباشید که کسی هنوز آن را اجرا نکرده است، سعی کنید خلاقانه فکر کنید و نواقص کسب و کار های مشابه را برطرف کنید و بخشی از بازار را به خود اختصاص دهید. وجود رقیب‌های قدرتمند در یک کسب و کار اینترنتی به این نشانه نیست که شما اصلاً نباید وارد آن بیزنس شوید، دلیل اینکه افراد می‌ترسند و وارد تجارت های پررقابت نمی‌شوند نداشتن مزیت‌های رقابتی فراتر از رقبا است. شما اگر بخواهید در یک کسب و کار آنلاین موفق باشید، حتماً باید مزیت‌هایی داشته باشید تا مخاطبان حاضر به خرید از شما باشند، مزیت‌هایی که سایر رقبا آن‌ها را ندارند.

گام دوم) تحقیق و پژوهش کسب و کار های آنلاین

هر شخصی که قصد شروع یک کسب و کار اینترنتی را دارد ، نیازمند به داشتن اطلاعات دقیق از بازار و رقبا در تجارت خود هست در این قسمت ما سه راه ساده برای رسیدن به نتیجه در اختیار شما قرار می‌دهیم.

اول: با جستجو در اینترنتی می‌توانید بفهمید یک ایده می‌تواند چه میزان مخاطب داشته باشد اگر نمونه‌های مشابهی از ایده شما در اینترنت باشد می‌توانید بفهمید که بازار کار این کسب و کار مجازی مفید است و قابلیت کار کردن در آن را دارد.

دوم: در بازار از افراد خبره در این زمینه مشورت بگیرید و بپرسید که چه نظری را دارند اگر موافق هستند نظرات آن‌ها را یادداشت کنید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید.

سوم: از کارشناسان خبره و مشاوران دیجیتال مارکتینگ مشاوره بگیرید و موضوع را با آن‌ها در میان بگذارید و ببینید که چه میزان توانایی را در شما و ظرفیت بازار می‌بینند.

گام سوم) ایجاد هدف مشخص و برنامه‌ریزی

پس از اینکه موفق به ایده یابی و تحقیق در یک ایده خاص شدید نوبت به ایجاد یک هدف در کسب و کار اینترنتی و مجازی می‌رسد، که هدف شما از راه‌اندازی کار اینترنتی چیست؟ و اصلاً چرا قصد دارید چنین کسب و کار آنلاینی را راه‌ اندازی کنید ، برای رسیدن به اهداف خود باید برای تمامی مراحل کاری خود از ماه‌های ابتدایی برنامه‌ریزی کنید تا به مشکل نخورید برای فرایند اجرای کار به‌طور کلی یکی از مهم‌ترین پارامترهای مهم کسب و کار های موفق، داشتن برنامه‌ریزی در کسب و کار آنلاین است.

گام چهارم) پیدا کردن یک نام تجاری برای کسب و کار های آنلاین و اینترنتی

یکی از مهم‌ترین مراحل راه ‌اندازی کسب و کار اینترنتی انتخاب یک نام تجاری و یا همان برند برای تجارت خود است، انتخاب نام مناسب می‌تواند به کسب و کار آنلاین شما کمک کند که سریع‌تر و در زمان کمتری بتوانید به هدف موردنظر خود برسید، یادتان باشد نام تجاری یا نام برند همانی است که مشتریان شما با این نام شما را خواهند شناخت.

گام پنجم) طراحی لوگو برای کسب و کار آنلاین

لوگوی یک کسب و کار نشانه هویت یک کسب و کار اینترنتی هست، در طراحی لوگو خیلی از موارد را باید رعایت کرد از جمله رنگ‌بندی نشانه‌های تصویری که معرفی می‌کند که در چه زمینه‌ای در حال فعالیت هستید، بعضی از لوگوها هم از نشانه‌های نوشتاری و متنی استفاده می‌کنند که این لوگوها هم کاربرد خودشان رادارند و یک پیامی را به مخاطبین خود انتقال می‌دهند.

گام ششم) راه ‌اندازی سایت برای کسب و کار های آنلاین و اینترنتی

در این مرحله ابتدا باید یک سایت مناسب برای راه ‌اندازی کسب و کار اینترنتی خود طراحی کنیم تا بتوانیم بااقتدار در کسب و کار های آنلاین حضورداشته باشیم و مسیر موفقیت خود را در اینترنت آغاز کنیم.

انتخاب نام دامنه مناسب برای کسب و کار اینترنتی و آنلاین

دامنه یا آدرس سایت مانند www.hamsite.co یک آدرس اینترنتی کسب و کار آنلاین و مجازی است که از طریق یک آدرس آی پی به نام دلخواه شما متصل می‌شود. شما می‌توانید آدرس دامنه دلخواه خود را از شرکت‌های هاستینگ خریداری نمایید.

نکاتی که در انتخاب دامنه باید به آن دقت کنیم

یکی از مهم‌ترین کارها در راه ‌اندازی کسب و کار های اینترنتی باید انجام بدهیم انتخاب یک دامنه مناسب برای کسب و کار آنلاین خود است. نام دامنه شما تا جای ممکن باید کوتاه باشد و بهتر است که از علامت‌های (-) در آن استفاده نشود و بهتر است نام دامنه به موضوع کاری شما ربط داشته باشد که تأثیر بهتری دربرند و کسب و کار اینترنتی شما داشته باشد.

انواع دامنه‌ها:

Com ) دامنه‌های تجاری معمولاً به این صورت نام‌گذاری و انتخاب می‌شوند

Org ) سایت‌ها با موضوعات سازمانی با این نوع دامنه ثبت می‌گردند

Edu) برای سایت‌های آموزشی و دانشگاه معمولاً استفاده می‌شود

Co) سایت‌های شرکتی با این نوع نام دامنه ثبت‌نام می‌گردند

IR ) سایت‌های ایرانی با این نوع نام دامنه ثبت‌نام می‌گردند

انتخاب شرکت هاستینگ و سرور مناسب برای بارگذاری سایت

به‌طور قطع شما نمی‌توانید وب‌سایت خود را از طریق کامپیوتر شخصی در اینترنت نمایش بدهید، برای این کار شما نیاز به تهیه سرور و یا هاست جهت نگهداری اطلاعات وب‌سایت خود در اینترنتی و نمایش آن نیازمندید.

انواع‌هاست ها:

اشتراکی : این نوع‌هاست برای وب سایت‌هایی با ترافیک کم مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای استارت کار مناسب است.

پربازدید: این نوع‌هاست ها برای سایت‌هایی مورداستفاده قرار می‌گیرند که دارای ترافیک بازدیدی بیشتر از انتظار می‌باشند و نیاز به امکانات بیشتری هستند.

هاست دانلود: سایت‌هایی که مخصوص دانلود و سرورهای دانلود است از این نوع‌هاست ها استفاده می‌کنند.

سرور مجازی: این نوع‌هاست ها کلیه امکانات رم و سی پی یو و دارای پنل مدیریت سفارشی به‌صورت انحصاری و مجازی برای کاربران تعریف می‌شود و مناسب سایت‌های بزرگ و پرترافیک است.

سرور اختصاصی: این مدل‌هاست ها که به سرورهای اختصاصی شناخته می‌شوند و کلیه امکانات رم و سی پی یو و دارای پنل مدیریت سفارشی به‌صورت انحصاری و امکان سفارشی‌سازی امکانات برای کاربران تعریف می‌شود و مناسب سایت‌های بسیار بزرگ و پرترافیک است.

در نهایت شما باید به دنبال یک طراح سایت حرفه ای باشید که شاتوت وب در کنار شماست . شما میتوانید با تماس با پشتیبانی شاتوت وب ؛ علاوه بر مشاوره رایگان طراحی سایت خود را شروع کنید.

اگر از مقاله لذت بردید پیشنهاد میشود که ۶ نکته برای کاارآفرینان در شاتوت وب را نیز مشاهده نمایید.

بازدیدها: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *